Szukaj
Wyświetlanie pozycji 1-4 z 4
Polish food industry in 2008-2013
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2014)
W zakresie popytu na wyroby handlu zagranicznego, podaży surowców, cen, wielkości produkcji, efektywności, sytuacji finansowej, struktury podmiotowej oraz odniesienia do innych krajów UE, scharakteryzowano następujące ...
Monitoring rynków rolno-spożywczych w warunkach zmieniającej się sytuacji ekonomicznej. Synteza z wyników badań
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2014)
Sytuacja na światowym rynku wybranych produktów rolnych i jej wpływ na rynki krakjowe: zboża, oleiste, cukier, mleko i produkty mleczarskie, mięso i produkty mięsne, ryby i przetwory rybne, nawozy mineralne. Metody i ...
Direct payments and budget subsidies versus finance and functioning of holdings and agricultural enterprises
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2014)
Wpływ reformy WPR 2014-2020 na wyniki ekonomiczne polskich gospodarstw. Ewolucja koncepcji zazielenienia. Wpływ zazielenienia WPR na organizację i wyniki ekonomiczne gospodarstw rolniczych. Regionalne rozdysponowanie ...
Dopłaty bezpośrednie i dotacje budżetowe a finanse oraz funkcjonowanie gospodarstw i przedsiębiorstw rolniczych (4)
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2014)
Wpływ reformy WPR 2014-2020 na wyniki ekonomiczne polskich gospodarstw. Wpływ zazielenienia WPR na organizację i wyniki ekonomiczne gospodarstw rolniczych. Wpływ zazielenienia WPR na polskie gospodarstwa rolne. Wyniki ...