Szukaj
Wyświetlanie pozycji 1-10 z 12
Wpływ integracji z Unią Europejską na polską gospodarkę żywnościową
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2008)
Wpływ integracji z UE na warunki prowadzenia działalności gospodarczej w rolnictwie, obrocie i przetwórstwie rolno-spożywczym. Analiza i model rozwoju handlu zagranicznego produktami rolno-spożywczymi. Skala korzyści ...
Wyniki ekonomiczne polskiego rolnictwa w 2006 roku
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2007)
Wyniki ekonomiczne rolnictwa polskiego w roku 2006. Nakłady pracy w rachunkach makroekonomicznych dla rolnictwa. Wpływ zróżnicowania struktury przestrzennej rolnictwa na efektywność gospodarki rolnej - ujęcie regionalne.
Program Wieloletni. Synteza badań 2005 roku
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2005)
Ocena stanu polskiej gospodarki żywnościowej po wejściu Polski do UE. Ocena wpływu WPR na rynki rolne. Zmiany konkurencyjności polskich producentów żywności na Wspólnym Rynku Europejskim i na rynkach innych krajów. Analiza ...
Stan polskiej gospodarki żywnosciowej po przystapieniu do Unii Europejskiej. Raport 2
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2005)
Ekonomiczne i rynkowe uwarunkowania sektora rolno-spożywczego - otoczenie makroekonomiczne, ceny. Popyt na produkty rolno-spożywcze. Produkcja i przemiany strukturalne rolnictwa i przemysłu spożywczego - produkcja i podaż ...
Wyniki ekonomiczne polskiego rolnictwa w latach 2003-2004
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2005)
Analizowano zmiany zachodzące w latach 2003-2004 w produkcji, kosztach produkcji, subwencjach i dochodach polskiego rolnictwa. Zmiany porównano z wynikami z lat 1998-2003.
Stan polskiej gospodarki żywnościowej po przystąpieniu do Unii Europejskiej. Raport 4
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2007)
Makroekonomiczne i rynkowe uwarunkowania rozwoju gospodarki żywnościowej: makroekonomia, rozwój cen w sektorze rolno-spożywczym, wsparcie finansowe rolnictwa i przemysłu spożywczego. Popyt na żywność i inne produkty ...
Rolnictwo polskie w pierwszych latach akcesji do UE w świetle Rachunków Ekonomicznych dla Rolnictwa
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2009)
Analiza rachunków ekonomicznych dla rolnictwa polskiego w latach 2000-2008: produkcja polskiego rolnictwa, rachunek dochodów, dochodowość na tle rolnictwa unijnego, ewolucja wskaźników techniczno-produkcyjnych i produktywności. ...
Multi-Annual Research Programme. 2005 Research. Synthesis
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2005)
Polska gospodarka żywnościowa w pierwszym roku członkostwa w UE. Wpływ funduszy strukturalnych UE na rozwój obszarów wiejskich w pierwszym roku członkostwa. Generalna koncepcja rozwoju wsi wspieranego przez fundusze ...
Stan polskiej gospodarki żywnościowej po przystąpieniu do Unii Europejskiej. Raport 1
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2005)
Makroekonomiczne otoczenie procesów integracji z UE w sektorze rolno-spożywczym. Ceny i relacje cen na rynku rolno-spożywczym. Wyniki produkcyjne i przemiany strukturalne rolnictwa i przemysłu spożywczego w okresie ...
Stan polskiej gospodarki żywnościowej po przystąpieniu do Unii Europejskiej. Raport 5
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2008)
Makroekonomiczne i rynkowe uwarunkowania rozwoju polskiej gospodarki żywnościowej: wskaźniki makroekonomiczne, ceny, wsparcie finansowe. Popyt na żywność i produkty rolno-spożywcze. Rozwój produkcji i przemiany strukturalne ...