Szukaj
Wyświetlanie pozycji 1-4 z 4
Monitoring i ocena konkurencyjności polskich producentów żywności (3). Potencjał konkurencyjny - wybrane elementy
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2013)
Zróżnicowanie cen konsumenta żywności w Unii Europejskiej. Stan przewag cenowych na rynku wybranych produktów przetwórstwa spożywczego. Stan przewag cenowych na rynku podstawowych produktów rolnictwa. Wpływ Wspólnej Polityki ...
Ocena konkurencyjności polskich producentów żywnosci po akcesji do Unii Europejskiej (synteza)
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2009)
Wyniki handlu zagranicznego produktami rolno-spożywczymi. Rola wymiany zagranicznej w sprzedaży podstawowych działów produkcji rolniczej i poszczególnych branż przemysłu spożywczego. Ocena wskaźnikowa konkurencyjności ...
Monitoring i ocena konkurencyjności polskich producentów żywności (2)
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2012)
Wyniki handlu zagranicznego produktami rolno-spożywczymi. Wskaźnikowa ocena międzynarodowej konkurencyjności przemysłu spożywczego. Wskaźnikowa ocena konkurencyjności handlu produktami rolno-spożywczymi. Jakościowo-cenowe ...
Przemiany strukturalne przemysłu spożywczego w Polsce i UE na tle wybranych elementów otoczenia zewnętrznego
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2015)
Procesy globalizacji i liberalizacji oraz ich wpływ na przemysł spożywczy. Otoczenie zewnętrzne przemysłu spożywczego. Otoczenie wewnętrzne przemysłu spożywczego. Rozwój przemysłu spożywczego w Polsce i innych krajach Unii ...