Szukaj
Wyświetlanie pozycji 1-4 z 4
Ryzyko w gospodarce żywnościowej - teoria i praktyka
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2017)
Ekonomia polityczna ryzyka cenowego w rolnictwie. Wybrane problemy zarządzania ryzykiem w sektorze żywnościowym. Megatrendy liniowe czy nieliniowe: czy można dziś powiedzieć coś rozsądnego o stanie gospodarki w 2025 roku. ...
Przedsiębiorstwo i gospodarstwo rolne wobec zmian klimatu i polityki rolnej (3)
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2017)
Ważniejsze problemy, które gospodarstwa rolne napotkają do 2025 roku. Ocena możliwości rozwojowych gospodarstw rolnych średniej wielkości. Ocena funkcjonowania gospodarstw zalesiających grunty na tle gospodarstw pozostałych ...
Z badań nad rolnictwem społecznie zrównoważonym (40). Rynkowe i instytucjonalne metody internalizacji efektów zewnętrznych
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2017)
Rolnictwo a efekty zewnętrzne. Teoretyczne podstawy wyceny emisji gazów cieplarnianych w Unii Europejskiej. Wycena emisji gazów cieplarnianych do powietrza metodą rynkową. Efektywność emisyjna gospodarki i ocena rynkowej ...
Subsydia a ekonomika, finanse i dochody gospodarstw rolniczych (3)
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2017)
Dotacje na rozwój rolnictwa – ujęcie teoretyczne i praktyka Wspólnej Polityki Rolnej UE. Przegląd podejść metodycznych i badań empirycznych
dotyczących zachowań inwestycyjnych rolników i oceny dotacji na rozwój rolnictwa ...