Szukaj
Wyświetlanie pozycji 1-10 z 13
Z badań nad rolnictwem społecznie zrównoważonym (17). Ocena stanu wyżywienia ludności w Polsce w aspekcie bezpieczeństwa żywnościowego
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2012)
Bezpieczeństwo żywnościowe. Fizyczna i ekonomiczna dostępność żywności. Jakość i bezpieczeństwo żywności. Ocena związku między czynnikami determinującymi stan zdrowia ludności w Polsce a umieralnością. Subiektywna ocena ...
Z badań nad rolnictwem społecznie zrównoważonym (33) Analiza bezpieczeństwa żywnościowego Polski
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2015)
Celem pracy jest analiza kluczowych warunków bezpieczeństwa żywnościowego Polski – fizycznej dostępności żywności, ekonomicznej dostępności żywności oraz bezpieczeństwa żywności.
Wpływ procesu globalizacji na rozwój rolnictwa na świecie
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2005)
Globalizacja finansowa a rolnictwo. Globalne regulacje w światowym handlu żywnością. Ocena wpływu na rozwój rolnictwa na świecie. Rolnictwo w zglobalizowanym świecie - kreacja nowej strategii rolniczej Polski. Globalne ...
Tendencje w spożyciu żywności w krajach rozwijających się na tle rozwoju społeczno-gospodarczego
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2009)
Spożycie żywności w krajach rozwijających się: Chiny, Indie, Brazylia, Meksyk, Egipt, Maroko, Ghana, Namibia. Zróżnicowanie spożycia żywności w krajach rozwijających się. Samowystarczalność żywnościowa.
Z badań nad rolnictwem społecznie zrównoważonym (29). Rolnictwo zrównoważone a bezpieczna żywność i zdrowie (Synteza)
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2014)
Ocena stanu wyżywienia ludności w Polsce w aspekcie bezpieczeństwa żywnościowego. Jakość i bezpieczeństwo żywności w aspekcie zdrowia konsumenta. Żywność konwencjonalna a żywność ekologiczna. Zrównoważone systemy rolnicze ...
From the research on socially-sustainable agriculture [14]
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2012)
Zarys problemów badawczych konkurencyjności rolnictwa zrównoważonego. Rolnictwo zrównoważone w świetle wybranych kryteriów i mikroekonomii. Jakość i bezpieczeństwo żywności a zdrowie konsumentów. Produktywność i zrównoważenie ...
Z badań nad rolnictwem społecznie zrównoważonym [13]: Jakość i bezpieczeństwo żywności a zdrowie konsumenta
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2011)
Związek między żywnością a zdrowiem człowieka. Jakość i bezpieczeństwo żywności. Systemy jakości żywności. Obszary ryzyka w łańcuchu rolno-żywnościowym. Monitoring jakości gleb, surowców rolnych oraz przetworzonych produktów ...
Wpływ globalizacji na wyżywienie ludności w Polsce
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2007)
Tendencje w spożyciu żywności. Zróżnicowanie spożycia żywności w gospodarstwie domowym według grup społeczno-ekonomicznych. Stopień zaspokojenia potrzeb żywnościowych w gospodarstwach domowych. Interwencja państwa i ...
Z badań nad rolnictwem społecznie zrównoważonym (47). Zrównoważone systemy żywnościowe
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2018)
W monografii przedstawiono zagadnienia dotyczące: systemów jakości żywności wraz z ich elementami składowymi i typologią, czynników decydujących o ewolucji modeli konsumpcji oraz sił napędowych zaistniałych zmian, żywności ...
Z badań nad rolnictwem społecznie zrównoważonym (50)
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2019)
Rozdziały: Bezpieczeństwo żywnościowe Polski. Scenariusze rozwoju rolnictwa i obszarów wiejskich po roku 2020. Regionalne zróżnicowanie rozwoju gospodarstw rodzinnych w Polsce po akcesji do Unii Europejskiej. Rola państwa ...