Szukaj
Wyświetlanie pozycji 1-7 z 7
Procesy dostosowawcze w rolniczych spółdzielniach produkcyjnych
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2005)
Procesy dostosowawcze w RSP do wymagań rynku i wyzwań związanych z integracją; organizacja i stosunki własnościowe, czynniki produkcji, produkcja rolnicza i nierolnicza. Sytuacja ekonomiczno-finansowa RSP.
Procesy dostosowawcze w wielkoobszarowych gospodarstwach popegeerowskich (lata 2002-2005)
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2006)
Procesy dostosowawcze w gospodarstwach popegeerowskich do wymagań rynku i wyzwań związanych z integracją - organizacja i stosunki własnościowe, czynniki produkcji, produkcja rolnicza i pozarolnicza. Sytuacja ekonomiczno-finansowa ...
State of the Polish food economy sector after Poland's EU accessision. Report 4
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2008)
Makroekonomiczne i rynkowe tło rozwoju gospodarki żywnościowej. Popyt na żywność i produkty przetworzone. Tendencje rozwoju rolnictwa i przemysłu spożywczego. Wyniki i sytuacja ekonomiczno-finansowa rolnictwa i gospodarki ...
Stan polskiej gospodarki żywnościowej po przystąpieniu do Unii Europejskiej. Raport 4
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2007)
Makroekonomiczne i rynkowe uwarunkowania rozwoju gospodarki żywnościowej: makroekonomia, rozwój cen w sektorze rolno-spożywczym, wsparcie finansowe rolnictwa i przemysłu spożywczego. Popyt na żywność i inne produkty ...
Ranking 300 najlepszych przedsiębiorstw rolnych w 2016 roku
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2018)
Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy we współpracy z Agencją Nieruchomości Rolnych (obecnie Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa) od 1995 r. przygotowuje ranking najlepszych ...
Stan polskiej gospodarki żywnościowej po przystąpieniu do Unii Europejskiej. Raport 5
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2008)
Makroekonomiczne i rynkowe uwarunkowania rozwoju polskiej gospodarki żywnościowej: wskaźniki makroekonomiczne, ceny, wsparcie finansowe. Popyt na żywność i produkty rolno-spożywcze. Rozwój produkcji i przemiany strukturalne ...
Procesy dostosowawcze w rolniczych spółdzielniach produkcyjnych
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2006)
Stan wyposażenia w czynniki produkcji: zatrudnienie i wydajność pracy, ziemia, majątek i źródła jego finansowania. Działalność gospodarcza: produkcja pozarolnicza, produkcja roślinna i zwierzęca. Sytuacja ekonomiczno-finansowa ...