Szukaj
Wyświetlanie pozycji 1-8 z 8
Procesy dostosowawcze polskiego przemysłu spożywczego do zmieniającego się otoczenia rynkowego (1)
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2011)
Rozwój produkcji przemysłu spożywczego. Wartość produkcji sprzedanej i wartość dodana. Wydajność pracy, zatrudnienie i wynagrodzenia. Inwestycje, majątek przedsiębiorstw i produktywność przemysłu spożywczego i głównych ...
State of the Polish food economy sector after Poland's EU accessision. Report 4
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2008)
Makroekonomiczne i rynkowe tło rozwoju gospodarki żywnościowej. Popyt na żywność i produkty przetworzone. Tendencje rozwoju rolnictwa i przemysłu spożywczego. Wyniki i sytuacja ekonomiczno-finansowa rolnictwa i gospodarki ...
Assessment of the impact of the EU "agricultural budget" for the period 2014-2020 on the financial situation of the national agriculture and the entire economy
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2013)
Perspektywa finansowa UE na lata 2014-2020 i WPR. Oddziaływanie środków UE na rozwój Polski. Ocena wpływu środków WPR na rozwój i sytuację polskiego rolnictwa (PROW). Analiza tempa napływu środków WPR w latach 2007-2013 ...
Stan i perspektywy wielkotowarowych przedsiębiorstw rolnych w Polsce
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2013)
Otoczenie globalne rolnictwa i przewidywane kierunki jego zmian. Wielkotowarowe przedsiębiorstwa w rolnictwie polskim: charakterystyka, zmiany struktury i wyposażenia w czynniki produkcji; produkcja rolnicza w latach ...
Produkcja używek,napojów bezalkoholowych,słodyczy oraz pozostałej żywności w Polsce w latach 2010-2017
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2018)
Celem pracy jest przedstawienie zmian, jakie nastąpiły w produkcji i strukturach branż przemysłu spożywczego zajmujących się produkcją napojów (alkoholowych i bezalkoholowych), wyrobów tytoniowych, cukierniczych i ...
Procesy dostosowawcze w rolniczych spółdzielniach produkcyjnych
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2008)
Rolnicze spółdzielnie produkcyjne w zbiorowości spółdzielni produkcji rolnej. Praca i ziemia jako podstawowe czynniki produkcji. Majątek spółdzielni i źródła jego finansowania. Działalność gospodarcza. Sytuacja ...
Stan polskiej gospodarki żywnościowej po przystąpieniu do Unii Europejskiej. Raport 5
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2008)
Makroekonomiczne i rynkowe uwarunkowania rozwoju polskiej gospodarki żywnościowej: wskaźniki makroekonomiczne, ceny, wsparcie finansowe. Popyt na żywność i produkty rolno-spożywcze. Rozwój produkcji i przemiany strukturalne ...
Przetwórstwo produktów pochodzenia roślinnego w Polsce w latach 2010-2015
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2016)
Celem pracy jest przedstawienie sytuacji ekonomiczno-finansowej oraz zmian, jakie zaszły w produkcji i strukturach branż przemysłu spożywczego zajmujących się przetwórstwem produktów pochodzenia roślinnego w latach 2010-2015.