Szukaj
Wyświetlanie pozycji 1-6 z 6
Osiągnięcia i wyzwania w gospodarce żywnościowej oraz na obszarach wiejskich w 10 lat po rozszerzeniu UE
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2014)
Regulacje, rynki i efektywność ekonomiczna w kontekście zrównoważonego rozwoju i bezpieczeństwa żywnościowego. Kapitalizacja subsydiów w rolnictwie, zmiany liczby gospodarstw osób fizycznych ze zdolnością konkurencyjną. ...
Achievements and challenges in the food sector and rural areas during the 10 years after EU enlargement
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2014)
Regulacje, rynki i efektywność ekonomiczna w kontekście zrównoważonego rozwoju i bezpieczeństwa żywnościowego. Kapitalizacja subsydiów w rolnictwie, zmiany liczby gospodarstw osób fizycznych ze zdolnością konkurencyjną. ...
Polskie gospodarstwa rolnicze w pierwszych latach członkostwa - kwestie efektywności i konkurencyjności
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2010)
Polskie rolnictwo na tle dokonań rolnictwa innych krajów europejskich - Polska, Ukraina, Białoruś. Możliwości rozwojowe polskich gospodarstw rolnych będących w posiadaniu osób fizycznych. Zdolność konkurencyjna gospodarstw ...
Polskie gospodarstwa roślinne na tle gospodarstw węgierskich i niemieckich
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2011)
Charakterystyka rolnictwa polskiego na tle węgierskiego i niemieckiego: powierzchnia i struktura użytków rolnych; zatrudnienie; struktura agrarna; organizacja produkcji. Ocena potencjału produkcyjnego, organizacji produkcji, ...
Gospodarstwa ogrodnicze w Polsce i w wybranych krajach Unii Europejskiej
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2012)
Miejsce i rola ogrodnictwa polskiego na tle węgierskiego, niemieckiego i holenderskiego. Ocena potencjału produkcyjnego, organizacji produkcji, kosztów i efektów polskich gospodarstw sadowniczych, warzywniczych w latach ...
Polskie gospodarstwa trzodowe i drobiarskie na tle gospodarstw wybranych krajów Unii Europejskiej
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2014)
Miejsce i rola produkcji żywca wieprzowego i drobiowego w rolnictwie polskim i w wybranych krajach. Ocena potencjału produkcyjnego, organizacji produkcji kosztów i efektów polskich gospodarstw trzodowych i drobiowych w ...