Szukaj
Wyświetlanie pozycji 1-4 z 4
Osiągnięcia i wyzwania w gospodarce żywnościowej oraz na obszarach wiejskich w 10 lat po rozszerzeniu UE
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2014)
Regulacje, rynki i efektywność ekonomiczna w kontekście zrównoważonego rozwoju i bezpieczeństwa żywnościowego. Kapitalizacja subsydiów w rolnictwie, zmiany liczby gospodarstw osób fizycznych ze zdolnością konkurencyjną. ...
Achievements and challenges in the food sector and rural areas during the 10 years after EU enlargement
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2014)
Regulacje, rynki i efektywność ekonomiczna w kontekście zrównoważonego rozwoju i bezpieczeństwa żywnościowego. Kapitalizacja subsydiów w rolnictwie, zmiany liczby gospodarstw osób fizycznych ze zdolnością konkurencyjną. ...
Z badań nad rolnictwem społecznie zrównoważonym (27). Alternatywne formy rolnictwa w strategii rozwoju sektora rolno-żywnościowego i obszarów wiejskich (Synteza)
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2014)
Metodologia. Uwarunkowania rozwoju form rolnictwa: globalizacja, integracja europejska, środowisko przyrodnicze, stan zrównoważenia rolnictwa. Zrównoważenie form rolnictwa: alternatywne formy gospodarstw rolnych, konkurencyjność ...
An analysis of conditions and the state of development of the agri-food clusters in Poland
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2014)
Ekonomiczna istota koncepcji klastrów. Kluczowe uwarunkowania powstawania i rozwoju klastrów rolno-żywnościowych w Polsce: ekonomiczne (podażowe, popytowe, strukturalne), instytucjonalne. Identyfikacja i przestrzenne ...