Szukaj
Wyświetlanie pozycji 1-3 z 3
Szanse dla polskiego sektora rolno-żywnościowego wynikające z doświadczeń globalnych i regionalnych oraz rozwoju opartego na wiedzy
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2018)
Celem monografii jest analiza doświadczeń w wykorzystaniu współczesnych czynników wzrostu i rozwoju gospodarczego, w tym rozwoju opartego na wiedzy oraz zdolności ich adaptacji w polskim sektorze rolno-żywnościowym. ...
Konkurencyjność polskich producentów żywności i jej determinanty (4)
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2018)
Celem pracy jest ocena konkurencyjności polskich producentów żywności i jej wybranych determinant. Rozdziały: Pozycja konkurencyjna Polski w handlu zagranicznym produktami rolno-spożywczymi na wybranych rynkach. Umowa o ...
Czynniki polityki rozwojowej w gospodarce żywnościowej wybranych krajów z uwzględnieniem gospodarki opartej na wiedzy
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2017)
Polityka rozwojowa a zmiany jakościowe w wybranych krajach. Determinanty sukcesu lub stagnacji w światowej gospodarce żywnościowej. Gospodarka oparta na wiedzy w celach i realizacji wspólnej polityki rolnej UE. Doradztwo ...