Szukaj
Wyświetlanie pozycji 1-3 z 3
Analiza rozstępów cenowych na głównych rynkach rolno-żywnościowych
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2009)
Rozstępy cenowe w ujęciu nominalnym i realnym, ich struktura w łańcuchu marketingowym oraz wielkość na tle skupu, produkcji i spożycia, na rynku podstawowych produktów rolnych i żywnościowych: mleka i wybranych produktów ...
Równowaga wzrostu produkcji w sektorze rolno-spożywczym - rozwój metod analitycznych i ich weryfikacja ex-post i ex-ante. Synteza wyników badań prowadzonych w latach 2008-2009
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2009)
Przesłanki wzrostu produkcji w sektorze rolno-spożywczym. Rozstępy cenowe na głównych rynkach rolno-żywnościowych. Konkurencyjność cenowych zachowań przedsiębiorstw sektora rolno-spożywczego.
Struktury rynkowe a transmisja cen w łańcuchach rolno-żywnościowych
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2017)
Celem niniejszej monografii jest ocena przebiegu procesów transmisji cen oraz związku między siłą rynkową a charakterem transmisji cen w wybranych krajowych łańcuchach marketingowych produktów żywnościowych. Rozdziały: ...