Szukaj
Wyświetlanie pozycji 1-10 z 10
Z badań nad rolnictwem społecznie zrównoważonym [13]: Jakość i bezpieczeństwo żywności a zdrowie konsumenta
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2011)
Związek między żywnością a zdrowiem człowieka. Jakość i bezpieczeństwo żywności. Systemy jakości żywności. Obszary ryzyka w łańcuchu rolno-żywnościowym. Monitoring jakości gleb, surowców rolnych oraz przetworzonych produktów ...
From the research on socially-sustainable agriculture [14]
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2012)
Zarys problemów badawczych konkurencyjności rolnictwa zrównoważonego. Rolnictwo zrównoważone w świetle wybranych kryteriów i mikroekonomii. Jakość i bezpieczeństwo żywności a zdrowie konsumentów. Produktywność i zrównoważenie ...
Z badań nad rolnictwem społecznie zrównoważonym (26) Zrównoważone systemy rolnicze i zrównoważona dieta
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2014)
Zrównoważone systemy rolnicze. Charakterystyka systemów rolniczych. Zrównoważona dieta. Choroby dietozależne oraz ich koszty ekonomiczne. Implementacja zrównoważonych diet. Żywność funkcjonalna.
Tendencje w spożyciu żywności w krajach Unii Europejskiej
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2010)
Znaczenie wyżywienia dla zdrowia ludności- zalecenia żywieniowe. Analiza spożycia żywności w 20 krajach europejskich. Ocena ilościowego spożycia żywności w krajach UE - zmiany w spożyciu produktów roślinnych i zwierzęcych. ...
Z badań nad rolnictwem społecznie zrównoważonym (33) Analiza bezpieczeństwa żywnościowego Polski
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2015)
Celem pracy jest analiza kluczowych warunków bezpieczeństwa żywnościowego Polski – fizycznej dostępności żywności, ekonomicznej dostępności żywności oraz bezpieczeństwa żywności.
Z badań nad rolnictwem społecznie zrównoważonym (37) Analiza strat i marnotrawstwa żywności na świecie i w Polsce
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2016)
Metody szacowania strat i marnotrawstwa żywności. Szacunek strat i marnotrawstwa żywności w Polsce. Straty i marnotrawstwo żywności jako problem globalny. Zrównoważona konsumpcja sposobem na ograniczenie marnotrawstwa ...
Z badań nad rolnictwem społecznie zrównoważonym (17). Ocena stanu wyżywienia ludności w Polsce w aspekcie bezpieczeństwa żywnościowego
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2012)
Bezpieczeństwo żywnościowe. Fizyczna i ekonomiczna dostępność żywności. Jakość i bezpieczeństwo żywności. Ocena związku między czynnikami determinującymi stan zdrowia ludności w Polsce a umieralnością. Subiektywna ocena ...
Z badań nad rolnictwem społecznie zrównoważonym (29). Rolnictwo zrównoważone a bezpieczna żywność i zdrowie (Synteza)
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2014)
Ocena stanu wyżywienia ludności w Polsce w aspekcie bezpieczeństwa żywnościowego. Jakość i bezpieczeństwo żywności w aspekcie zdrowia konsumenta. Żywność konwencjonalna a żywność ekologiczna. Zrównoważone systemy rolnicze ...
Z badań nad rolnictwem społecznie zrównoważonym (47). Zrównoważone systemy żywnościowe
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2018)
W monografii przedstawiono zagadnienia dotyczące: systemów jakości żywności wraz z ich elementami składowymi i typologią, czynników decydujących o ewolucji modeli konsumpcji oraz sił napędowych zaistniałych zmian, żywności ...
Z badań nad rolnictwem społecznie zrównoważonym (50)
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2019)
Rozdziały: Bezpieczeństwo żywnościowe Polski. Scenariusze rozwoju rolnictwa i obszarów wiejskich po roku 2020. Regionalne zróżnicowanie rozwoju gospodarstw rodzinnych w Polsce po akcesji do Unii Europejskiej. Rola państwa ...