Szukaj
Wyświetlanie pozycji 1-9 z 9
Produkcja, koszty i nadwyżka bezpośrednia wybranych produktów rolniczych w 2005 roku
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2006)
Organizacja badań w ramach systemu AGROKOSZTY w 2005 r. Rozwój rolnictwa ekologicznego - stan i perspektywy. Produkcja, koszty i nadwyżka bezpośrednia dla wybranych produktów rolniczych: pszenicy jarej, mieszanki zbożowej ...
Procesy dostosowawcze w wielkoobszarowych gospodarstwach popegeerowskich (lata 2002-2005)
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2006)
Procesy dostosowawcze w gospodarstwach popegeerowskich do wymagań rynku i wyzwań związanych z integracją - organizacja i stosunki własnościowe, czynniki produkcji, produkcja rolnicza i pozarolnicza. Sytuacja ekonomiczno-finansowa ...
Data Mining we wspomaganiu oceny ekonomicznej gospodarstw rolniczych
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2006)
Istota metody reprezentacji a ocena danych. Opis metody Data Mining. Modele czynnikowe wspomagające ocenę gospodarstwa rolniczego. Systemy wspomaganych decyzji.
Sytuacja ekonomiczna i aktywność inwestycyjna gospodarstw rolnych w Polsce i w innych krajach unijnych
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2006)
Sytuacja ekonomiczna i aktywność inwestycyjna gospodarstw unijnych w latach 1997-2003. Gospodarstwo polskie o dużych i małych dochodach przypadających na jednostkę nakładów pracy własnej. Gospodarstwa polskie na tle ...
Dochodowość materialnych czynników produkcji w gospodarstwach indywidualnych w 2004 roku
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2006)
Dochodowość materialnych czynników produkcji w gospodarstwach indywidualnych wg regionów: Pomorze i Mazury, Wielkopolska i Śląsk, Małopolska i Pogórze, Mazowsze i Podlasie. Dochodowość materialnych czynników produkcji wg ...
Stan głównych działów gospodarki żywnościowej po wejściu Polski do Unii Europejskiej. Sektor zbożowy, mięsny i napojów
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2006)
Sektor zbożowo-paszowy po wejściu do UE- ceny, popyt, produkcja i przetwórstwo. Sektor mięsny po wejściu do UE - ceny, handel zagraniczny, produkcja i przetwórstwo, stan ekonomiczny przedsiębiorstw. Sektor napojów alkoholowych ...
Procesy dostosowawcze w rolniczych spółdzielniach produkcyjnych
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2006)
Stan wyposażenia w czynniki produkcji: zatrudnienie i wydajność pracy, ziemia, majątek i źródła jego finansowania. Działalność gospodarcza: produkcja pozarolnicza, produkcja roślinna i zwierzęca. Sytuacja ekonomiczno-finansowa ...
Stan polskiej gospodarki żywnosciowej po przystapieniu do Unii Europejskiej. Raport 3
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2006)
Makroekonomiczne i rynkowe uwarunkowania rozwoju gospodarki żywnościowej. Popyt na żywność i inne produkty przetwórstwa rolnego. Tendencje rozwojowe rolnictwa i przemysłu spożywczego. Stan ekonomiczny rolnictwa i przemysłu ...
Wyniki ekonomiczne polskiego rolnictwa w ujęciu europejskim i regionalnym
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2006)
Metodologia sporządzania rachunków ekonomicznych dla rolnictwa. Zróżnicowanie ekonomiczne gospodarstw rolnych w wybranych państwach i regionach UE - rachunek nakładów i efektów. Doświadczenia Austrii w sporządzaniu rachunków ...