Szukaj
Wyświetlanie pozycji 1-8 z 8
Rozwój rynku ryb i zmiany jego funkcjonowania w latach 1990-2007
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2008)
Zmiany ekonomicznych warunków funkcjonowania sektora rybnego: ceny, spożycie, funkcjonowanie rynku. Zmiany krajowej podaży ryb i ich przetworów. Zmiany w handlu zagranicznym. Zmiany struktur produkcyjnych w połowach, ...
Raport o sytuacji na światowym rynku pasz wysokobiałkowych ze szczególnym uwzględnieniem produkcji roślin GMO
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2011)
Ewolucja poglądów na temat GMO oraz stan prawny na świecie, w UE i w Polsce. Światowa produkcja, znaczenie i rozwój upraw modyfikowanych. Relacje podażowo-popytowe na światowym rynku surowców wysokobiałkowych w UE i w ...
Rozwój rynku mleczarskiego i zmiany jego funkcjonowania w latach 1990-2005
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2005)
Zmiana rynkowych uwarunkowań produkcji i przetwórstwa mleka - popyt, spożycie, regulacje ekonomiczne rynku mleka. Zmiany krajowej podaży mleka i jego przetworów - produkcja, rozdysponowanie, przetwórstwo. Zmiany w handlu ...
Situation on the world market of sugar and its impact on the possibilities of sugar beet cultivation in Poland
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2014)
Sektor cukrowniczy, jego znaczenie i obowiązujące regulacje (od okresu międzywojennego). Światowy rynek cukru: surowce, produkcja, spożycie, handel zagraniczny, ceny. Przemiany strukturalne w polskim sektorze cukrowniczym. ...
Report on the situation on global high protein animal feed market with particular focus on GMO plant production
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2012)
Ewolucja poglądów na temat GMO oraz stan prawny na świecie, w UE i w Polsce. Światowa produkcja, znaczenie i rozwój upraw modyfikowanych. Relacje podażowo-popytowe na światowym rynku surowców wysokobiałkowych w UE i w ...
Sytuacja na światowym rynku cukru i jej wpływ na możliwości uprawy buraków cukrowych w Polsce
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2013)
Prezentacja sektora cukrowniczego. Światowy rynek cukru. Przemiany strukturalne w polskim sektorze cukrowniczym. Ocena wpływu światowych cen na krajowy rynek cukru.
Sytuacja na światowym rynku ryb i jej wpływ na rozwój sektora rybnego w Polsce
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2014)
Ewolucja światowej polityki rybackiej i regulacji rynku ryb. Certyfikacja rybołówstwa. Światowy rynek ryb i owoców morza. Tendencje rozwojowe krajowego rynku ryb. Ocena wpływu światowych cen ryb na rynek krajowy.
Sytuacja na światowym rynku ryb i jej wpływ na rozwój sektora rybnego w Polsce
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2018)
Celem pracy jest ocena sytuacji podażowo-popytowej na światowym rynku ryb i innych organizmów wodnych oraz ich produktów z uwzględnieniem uwarunkowań prawnych i regulacji połowów oraz produkcji ryb. Procesy te odniesiono ...