Szukaj
Wyświetlanie pozycji 1-7 z 7
Światowy rynek mleka i jego wpływ na polskie mleczarstwo po zniesieniu kwot mlecznych
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2012)
Zmiany w spożyciu i produkcji mleka na świecie oraz w najważniejszych rejonach konsumpcyjnych i produkcyjnych. Ewolucja światowych cen na rynku mleka i polityki interwencyjnej. Zmiany światowego handlu artykułami mlecznymi; ...
Monitoring rynków rolno-spożywczych w warunkach zmieniającej się sytuacji ekonomicznej. Synteza z wyników badań
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2014)
Sytuacja na światowym rynku wybranych produktów rolnych i jej wpływ na rynki krakjowe: zboża, oleiste, cukier, mleko i produkty mleczarskie, mięso i produkty mięsne, ryby i przetwory rybne, nawozy mineralne. Metody i ...
Situation on the world market of sugar and its impact on the possibilities of sugar beet cultivation in Poland
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2014)
Sektor cukrowniczy, jego znaczenie i obowiązujące regulacje (od okresu międzywojennego). Światowy rynek cukru: surowce, produkcja, spożycie, handel zagraniczny, ceny. Przemiany strukturalne w polskim sektorze cukrowniczym. ...
Światowy rynek nawozów mineralnych z uwzględnieniem zmian cen bezpośrednich nośników energii oraz surowców (3)
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2013)
Charakterystyka produkcji i handlu zagranicznego surowcami wykorzystywanymi do produkcji nawozów mineralnych. Produkcja nawozów mineralnych. Handel zagraniczny nawozami mineralnymi. Zużycie nawozów mineralnych. Ceny nawozów ...
Sytuacja na światowym rynku cukru i jej wpływ na możliwości uprawy buraków cukrowych w Polsce
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2013)
Prezentacja sektora cukrowniczego. Światowy rynek cukru. Przemiany strukturalne w polskim sektorze cukrowniczym. Ocena wpływu światowych cen na krajowy rynek cukru.
Światowa produkcja biopaliw w kontekście bezpieczeństwa żywnościowego
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2013)
Produkcja biopaliw a bezpieczeństwo żywnościowe – konkurencja i współzależności. Surowce do produkcji biopaliw na tle uwarunkowań rynków światowych. Światowy rynek biopaliw. Wpływ produkcji biopaliw na rynek zbóż i rynek ...
Global production of biofuels in the context of food security
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2014)
Produkcja biopaliw a bezpieczeństwo żywnościowe- konkurencja i współzależność. Surowce do produkcji biopaliw na tle uwarunkowań rynków światowych: zboża, trzcina cukrowa, surowce, oleiste. światowy rynek biopaliw: regulacje ...