Szukaj
Wyświetlanie pozycji 1-8 z 8
The Polish food sector in the first years of membership (Synthesis)
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2010)
Wpływ integracji z UE na rolnictwo: wyniki produkcyjne, relacje czynników wytwórczych i produktywność, dochody, przemiany strukturalne. Przemysł spożywczy w procesie integracji z UE: przyspieszenie rozwoju, poprawa ...
Rozwój sektora rolno-spożywczego w Polsce na tle tendencji światowych
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2008)
Wpływ kryzysu gospodarki światowej na zmianę WPR. Oddziaływanie WPR na rynki rolne w Polsce (wieprzowiny, zbóż, cukru). Wpływ kwotowania na funkcjonowanie rynku mleka. Zmienność cen wybranych produktów rolnych i żywnościowych ...
Ocena wpływu Wspólnej Polityki Rolnej na rynki rolne
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2008)
Wpływ WPR na sytuację na rynkach: zbóż, cukru, mięsa wołowego, wieprzowego i drobiowego, mleka, owoców i warzyw, skrobi ziemniaczanej, napojów i żywności wysoko przetworzonej. Ocena wpływu WPR na rynki rolne w Polsce. ...
Monitorowanie oraz analiza zmian polskiego łańcucha żywnościowego. Synteza z realizacji tematu III
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2010)
Monitorowanie stanu wdrożenia systemów zarządzania jakością i ich wpływu na konkurencyjność przedsiębiorstw przemysłu spożywczego: stan wdrożenia i wdrażania systemów zarządzania jakością; wpływ tych systemów na koszty ...
Ocena konkurencyjności polskich producentów żywnosci po akcesji do Unii Europejskiej (synteza)
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2009)
Wyniki handlu zagranicznego produktami rolno-spożywczymi. Rola wymiany zagranicznej w sprzedaży podstawowych działów produkcji rolniczej i poszczególnych branż przemysłu spożywczego. Ocena wskaźnikowa konkurencyjności ...
Polski sektor żywnościowy w pierwszych latach członkostwa (Synteza)
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2010)
Wpływ integracji z UE na rolnictwo: wyniki produkcyjne, relacje czynników wytwórczych i produktywność, dochody, przemiany strukturalne. Przemysł spożywczy w procesie integracji z UE: przyspieszenie rozwoju, poprawa ...
Analiza rozstępów cenowych na głównych rynkach rolno-żywnościowych
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2009)
Rozstępy cenowe w ujęciu nominalnym i realnym, ich struktura w łańcuchu marketingowym oraz wielkość na tle skupu, produkcji i spożycia, na rynku podstawowych produktów rolnych i żywnościowych: mleka i wybranych produktów ...
Ewolucja podstawowych rynków rolnych i jej wpływ na transmisję cen w latach 1990-2008
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2009)
Zmiana rynkowych uwarunkowań funkcjonowania podstawowych rynków rolnych. Zmiany krajowej podaży. Zmiany w handlu zagranicznym produktami rolno-żywnościowymi. Zmiany struktur produkcyjnych. Transmisja cen pomiędzy polskimi ...