Produkcja warzyw w systemie ekologicznym i konwencjonalnym
dc.contributor.author | Nachtman, Grażyna | |
dc.date.accessioned | 2015-02-27T09:44:07Z | |
dc.date.available | 2015-02-27T09:44:07Z | |
dc.date.issued | 2013 | |
dc.identifier.citation | Nachtman G.: Produkcja warzyw w systemie ekologicznym i konwencjonalnym. "Zagadnienia Ekonomiki Rolnej" 2013, nr 4, s. 87-99. | pl_PL |
dc.identifier.issn | 0044-1600 | |
dc.identifier.uri | https://depot.ceon.pl/handle/123456789/6340 | |
dc.description.abstract | Na podstawie danych polskiego FADN z 2011 roku badano sytuację produkcyjno-ekonomiczną gospodarstw ekologicznych specjalizujących się w uprawie warzyw. Porównano parametry produkcyjno-ekonomiczne w systemie ekologicznym i konwencjonalnym oraz oceniono możliwości konkurowania gospodarstw ekologicznych. | pl_PL |
dc.language.iso | pl | pl_PL |
dc.publisher | Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy | pl_PL |
dc.rights | Dozwolony użytek | |
dc.subject | konkurencyjność | pl_PL |
dc.subject | gospodarstwo konwencjonalne | pl_PL |
dc.subject | gospodarstwo ekologiczne | pl_PL |
dc.subject | dochód | pl_PL |
dc.subject | koszty | pl_PL |
dc.subject | warzywa | pl_PL |
dc.subject | produkcja roślinna | pl_PL |
dc.title | Produkcja warzyw w systemie ekologicznym i konwencjonalnym | pl_PL |
dc.type | info:eu-repo/semantics/article | pl_PL |
dc.contributor.organization | Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy | pl_PL |
dc.description.eperson | Kamila Sobiecka |
Pliki tej pozycji
Pozycja umieszczona jest w następujących kolekcjach
-
Artykuły / Articles [16126]
Korzystanie z tego materiału jest możliwe zgodnie z właściwymi przepisami o dozwolonym użytku lub o innych wyjątkach przewidzianych w przepisach prawa, a korzystanie w szerszym zakresie wymaga uzyskania zgody uprawnionego.