Pokaż uproszczony rekord

dc.contributor.authorZiętara, Wojciech
dc.contributor.authorAdamski, Marcin
dc.date.accessioned2015-02-27T10:32:05Z
dc.date.available2015-02-27T10:32:05Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.citationZiętara W., Adamski M.: Skala produkcji, efektywność i konkurencyjność polskich gospodarstw wyspecjalizowanych w produkcji mleka. "Zagadnienia Ekonomiki Rolnej" 2014, nr 1, s. 97-115.pl_PL
dc.identifier.issn0044-1600
dc.identifier.urihttps://depot.ceon.pl/handle/123456789/6343
dc.description.abstractDokonano oceny konkurencyjności polskich gospodarstw mlecznych w porównaniu do analogicznych gospodarstw z Węgier, Niemiec, Danii i Holandii. Stwierdzono, że polskie gospodarstwa mleczne o wielkości ekonomicznej 50-100 tys. euro Standardowej Produkcji (SO) oraz większe są zdolne do dalszego rozwoju i posiadają zdolności konkurencyjne w stosunku do analogicznych gospodarstw z badanych krajów.pl_PL
dc.language.isoplpl_PL
dc.publisherInstytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczypl_PL
dc.rightsDozwolony użytek
dc.subjectskala produkcjipl_PL
dc.subjectkonkurencyjnośćpl_PL
dc.subjectkosztypl_PL
dc.subjectdochódpl_PL
dc.subjectDaniapl_PL
dc.subjectNiemcypl_PL
dc.subjectWęgrypl_PL
dc.subjectHolandiapl_PL
dc.subjectPolskapl_PL
dc.subjectprodukcja mlekapl_PL
dc.subjectgospodarstwo mlecznepl_PL
dc.titleSkala produkcji, efektywność i konkurencyjność polskich gospodarstw wyspecjalizowanych w produkcji mlekapl_PL
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/articlepl_PL
dc.contributor.organizationInstytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczypl_PL
dc.description.epersonKamila Sobiecka


Pliki tej pozycji

Thumbnail

Pozycja umieszczona jest w następujących kolekcjach

Pokaż uproszczony rekord

Dozwolony użytek
Korzystanie z tego materiału jest możliwe zgodnie z właściwymi przepisami o dozwolonym użytku lub o innych wyjątkach przewidzianych w przepisach prawa, a korzystanie w szerszym zakresie wymaga uzyskania zgody uprawnionego.