Pokaż uproszczony rekord

dc.contributor.authorFirlej, Krzysztof
dc.date.accessioned2015-06-01T08:24:52Z
dc.date.available2015-06-01T08:24:52Z
dc.date.issued2008
dc.identifier.citationK. Firlej, The essence of financing possibility of food economy in the pre-accession time and full membership in European Union, Univerzita Hradec Kralove, 2008, s. 40.pl_PL
dc.identifier.isbn978-80-7041-202-2
dc.identifier.urihttps://depot.ceon.pl/handle/123456789/6852
dc.descriptionPlease visit: http://krzysztoffirlej.pl/;pl_PL
dc.description.abstractThe paper presents the possibilities of financial support of Polish food economy during pre-accession time and after 2004 by structural funds from European Union. The position of Polish food economy was established in the aspect of negotiated Accession Treaty. The programmes of financial support of Polish food economy and their influence on the development and regions of European Union during our full membership are also presented.en
dc.description.abstractW prezentowanym artykule poddano analizie możliwości wspierania finansowego polskiej gospodarki żywnościowej w okresie przedakcesyjnym i po 2004 roku przez fundusze strukturalne Unii Europejskiej. Na podstawie możliwości ich wykorzystania oceniono pozycję polskiej gospodarki żywnościowej w aspekcie wynegocjowanego Traktatu Akcesyjnego. Zaprezentowano możliwe programy wsparcia finansowego polskiej gospodarki żywnościowej w fazie pełnego członkostwa w Unii Europejskiej oraz ich wpływ na jej rozwój. W konkluzji stwierdzono, że środki finansowe pochodzące z Unii Europejskiej zapewnią możliwości rozwojowe przedsiębiorstwom pod względem modernizacyjnym i restrukturyzacyjnym. Przedsiębiorcy i rolnicy otrzymają dodatkowe środki na egzystencję w trudnym, wciąż trwającym okresie adaptacyjnym.pl_PL
dc.language.isoenpl_PL
dc.publisherUniverzita Hradec Kralovepl_PL
dc.rightsCreative Commons Uznanie autorstwa na tych samych warunkach 3.0 Polska
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/pl/legalcode
dc.subjectstructural fundsen
dc.subjectfood economyen
dc.subjectagribusinessen
dc.subjectagrobiznespl_PL
dc.subjectgospodarka żywnościowapl
dc.subjectfundusze strukturalnepl
dc.titleThe essence of financing possibility of food economy in the pre-accession time and full membership in European Unionen
dc.title.alternativeIstota możliwości finansowania polskiej gospodarki żywnościowej w okresie przedakcesyjnym i pełnego członkostwa w Unii Europejskiejpl_PL
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/articlepl_PL
dc.contributor.organizationUniwersytet Ekonomiczny w Krakowiepl_PL
dc.description.epersonKrzysztof Firlej
dc.rights.DELETETHISFIELDinfo:eu-repo/semantics/openAccess


Pliki tej pozycji

Thumbnail
Thumbnail

Pozycja umieszczona jest w następujących kolekcjach

Pokaż uproszczony rekord

Creative Commons Uznanie autorstwa na tych samych warunkach 3.0 Polska
Poza zaznaczonymi wyjątkami, licencja tej pozycji opisana jest jako Creative Commons Uznanie autorstwa na tych samych warunkach 3.0 Polska