Pokaż uproszczony rekord

dc.contributor.authorFirlej, Krzysztof
dc.date.accessioned2015-06-01T09:04:09Z
dc.date.available2015-06-01T09:04:09Z
dc.date.issued2008
dc.identifier.citationK.Firlej, Stymulanty konkurencyjności w zarządzaniu spółkami z indeksu WIG-Spożywczy [w:] Uwarunkowania rynkowe konkurencyjności przedsiębiorstw (red.) A. Birski, Uniwerstet Warmińsko-Mazurski, Olsztyn 2008, s.141-149.pl_PL
dc.identifier.isbn978-83-89112-24-8
dc.identifier.urihttps://depot.ceon.pl/handle/123456789/6856
dc.descriptionPlease visit: http://krzysztoffirlej.pl/pl_PL
dc.description.abstractW artykule zaprezentowano problematykę stymulant konkurencyjności w zarządzaniu spółkami z indeksu WIG – Spożywczy. W części teoretycznej podjęto próbę zdefiniowania konkurencyjności przedsiębiorstw we współczesnej gospodarce rynkowej przez pryzmat dotychczas skonstruowanych definicji z tego zakresu. Następnie opisano metodykę przeprowadzonych badań, której celem było kompleksowe zaprezentowanie aktualnego stanu funkcjonowania przedsiębiorstw przemysłu spożywczego i przeanalizowanie wpływu kluczowych czynników warunkujących ich zarządzanie i rozwój. Badaniu zostały poddane spółki należące do sektora spożywczego Warszawskiej Giełdy papierów Wartościowych należące do indeksu WIG – Spożywczy. W części dotyczącej prezentacji wyników badań przedstawiono stymulanty konkurencyjności spółek należących do indeksu WIG – Spożywczy, do których zaliczono: informatyczne wspomaganie zarządzania organizacjami, właściwie zarządzanie kapitałem intelektualnym spółek, zmiany dotyczące działań zarządów przedsiębiorstw będących wynikiem zachodzących przekształceń kompetencyjnych i intelektualnych oraz odpowiedzialność i etykę – czyli społeczną odpowiedzialność organizacji i zachowania jej etycznych aspektów działalności. Opracowanie zakończone jest syntetycznym ujęciem wniosków i zaleceń z przeprowadzonych badań.pl_PL
dc.language.isoplpl_PL
dc.publisherUniwerstet Warmińsko-Mazurskipl_PL
dc.rightsCreative Commons Uznanie autorstwa na tych samych warunkach 3.0 Polska
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/pl/legalcode
dc.subjectprzemysł spożywczypl_PL
dc.subjectzarządzaniepl_PL
dc.subjectkonkurencyjnośćpl_PL
dc.titleStymulanty konkurencyjności w zarządzaniu spółkami z indeksu WIG-Spożywczypl_PL
dc.title.alternativeUwarunkowania rynkowe konkurencyjności przedsiębiorstwpl_PL
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/articlepl_PL
dc.contributor.organizationUniwersytet Ekonomiczny w Krakowiepl_PL
dc.description.epersonKrzysztof Firlej
dc.rights.DELETETHISFIELDinfo:eu-repo/semantics/openAccess


Pliki tej pozycji

Thumbnail

Pozycja umieszczona jest w następujących kolekcjach

Pokaż uproszczony rekord

Creative Commons Uznanie autorstwa na tych samych warunkach 3.0 Polska
Poza zaznaczonymi wyjątkami, licencja tej pozycji opisana jest jako Creative Commons Uznanie autorstwa na tych samych warunkach 3.0 Polska