Monitoring i ocena konkurencyjności polskich producentów żywności (5) Synteza

View/ Open
Date
2014Author
Ambroziak, Łukasz
Bednarz, Joanna
Juchniewicz, Małgorzata
Morkis, Grażyna
Szczepaniak, Iwona
Tereszczuk, Mirosława
Bułkowska, Małgorzata
Metadata
Show full item recordAbstract
System "konkurencyjność" - wybrane aspekty teoretyczne i empiryczne. Wyniki handlu zagranicznego produktami rolno-spożywczymi. Ocena pozycji konkurencyjnej Polski w handlu zagranicznym produktami rolno-spożywczymi na podstawie wybranych wskaźników. Jakościowo-cenowe strategie konkurencji w polskim handlu produktami rolno-spożywczymi. Wspólna Polityka Rolna a konkurencyjność polskiego przemysłu spożywczego. Cenowe aspekty konkurencyjności sektora żywnościowego. Stosowanie systemów zarządzania jakością a konkurencyjność przedsiębiorstw przemysłu spożywczego. Konkurencyjność polskich przedsiębiorstw przemysłu spożywczego na wybranych rynkach zagranicznych (na podstawie badania ankietowego).
Collections
- Książki / Books [2744]

Using this material is possible in accordance with the relevant provisions of fair use or other exceptions provided by law. Other use requires the consent of the holder.