Charakterystyka przemysłu zbożowo-młynarskiego w Polsce
Abstract
W opracowaniu dokonano charakterystyki przetwórstwa zbożowego w Polsce
w latach 2001-2008. Zawarto w niej dane dotyczące rynku zbóż, liczby młynów i ich struktury
oraz wielkości dokonywanych przemiałów zarówno w skali pojedynczego młyna, jak
i w skali kraju. Przedstawiono obowiązujący podział na przetwórstwo przemysłowe i spożywcze.
Szczególną uwagę zwrócono na przemysł zbożowo-młynarski z uwzględnieniem przetwórstwa
pierwotnego i wtórnego. W formie tabelarycznej i rysunkowej ukazano tendencje
zmian w przetwórstwie zbóż w badanym okresie oraz spożyciu zbóż i przetworów zbożowych
w latach 2001-2008. The study provides a characteristic of cereal processing in Poland between 2001
and 2008. Commencing from the presentation of patterns of the formation of ratio values
within the industry, the project then goes on to determining the number of mills, in an attempt
to investigate their structure and organization, arriving eventually at an exploration into the
sizes of the grinds conducted, both in the context of a single mill, as well as on a national
scale. The proposed project also stresses the acknowledged division into, on the one hand,
food industry processing, and on the other - industrial goods processing. Special emphasis has
been placed on the cereal and milling industry, taking account of both initial and secondary
processing. The directions of change in cereal processing and in cereal and cereal products
consumption in the investigated years have been presented in a tabular and diagram form.
Collections
- Artykuły / Articles [15570]