Pokaż uproszczony rekord

dc.contributor.authorDziuba, Szymon
dc.contributor.authorZyska, Aleksandra
dc.date.accessioned2019-08-13T10:58:08Z
dc.date.available2019-08-13T10:58:08Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.citationDziuba, S., & Zyska, A. (2017). Zagrożenia zawodowe w przetwórstwie spożywczym i ich skutki. W: F. Bylok & K. Zadros (Red.), Bezpieczne środowisko pracy. Monografia wydana w ramach Światowego Dnia Bezpieczeństwa i ochrony zdrowia w Pracy (ss. 16–24). Oficyna Wydawnicza Stowarzyszenia Menedżerów Jakości i Produkcji.pl
dc.identifier.isbn978-836-3978-66-2
dc.identifier.urihttps://depot.ceon.pl/handle/123456789/17166
dc.description.abstractSektor przemysłowy generuje dużą liczbę zagrożeń – zwłaszcza niebezpiecznych dla zdrowia i życia. Mimo, że w tym sektorze obserwuje się niewielki spadek liczby wypadków przy pracy, wciąż jest ona wysoka, a udział wypadków ciężkich i śmiertelnych niepokojący. W artykule przedstawiono identyfikację zagrożeń zawodowych. Dokonano analizy statystycznej wypadków przy pracy, zwłaszcza w przetwórstwie spożywczym, który odnotowuje od kilku lat największy udział wypadków przy pracy, w tym – co jest zjawiskiem niepokojącym – wypadków ze skutkiem śmiertelnym. Na koniec artykułu przedstawiono propozycje działań prewencyjnych, które minimalizowałyby liczbę wypadków przy pracy w sektorze przetwórstwa spożywczego.pl
dc.language.isopl
dc.publisherOficyna Wydawnicza Stowarzyszenia Menedżerów Jakości i Produkcjipl
dc.rightsUznanie autorstwa-Użycie niekomercyjne-Na tych samych warunkach 3.0 Polska*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/pl/*
dc.subjectzagrożenie zawodowepl
dc.subjectwypadek przy pracypl
dc.subjectprzemysłpl
dc.subjectprzetwórstwo spożywczepl
dc.subjectbezpieczeństwo pracypl
dc.titleZagrożenia zawodowe w przetwórstwie spożywczym i ich skutkipl
dc.typearticlepl
dc.contributor.organizationUniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiupl


Pliki tej pozycji

Thumbnail
Thumbnail

Pozycja umieszczona jest w następujących kolekcjach

Pokaż uproszczony rekord

Uznanie autorstwa-Użycie niekomercyjne-Na tych samych warunkach 3.0 Polska
Poza zaznaczonymi wyjątkami, licencja tej pozycji opisana jest jako Uznanie autorstwa-Użycie niekomercyjne-Na tych samych warunkach 3.0 Polska