Pokaż uproszczony rekord

dc.contributor.authorKowalski, Andrzej
dc.contributor.authorWigier, Marek
dc.contributor.authorBułkowska, Małgorzata
dc.date.accessioned2015-11-04T15:32:53Z
dc.date.available2015-11-04T15:32:53Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.isbn978-83-7658-507-9
dc.identifier.urihttps://depot.ceon.pl/handle/123456789/7882
dc.descriptionSeria: Multi-Annual Programme 2011-2014. Competitiveness of the Polish Food Economy under the Conditions of Globalization and European Integration, no 123.1pl_PL
dc.description.abstractRegulacje, rynki i efektywność ekonomiczna w kontekście zrównoważonego rozwoju i bezpieczeństwa żywnościowego. Kapitalizacja subsydiów w rolnictwie, zmiany liczby gospodarstw osób fizycznych ze zdolnością konkurencyjną. Wyzwania i perspektywy małych gospodarstw rolnych w Bułgarii. Organizacyjno-ekonomiczne problemy produkcji warzyw gruntowych w regionie Plovdiw. Problemy rozwoju przemysłu spożywczego w Czechach i na Węgrzech. Zmiany na polskim rynku cukru. Potencjalne skutki wprowadzenia euro dla polskiego handlu zagranicznego żywnością. Potencjał rynku pieczywa na Ukrainie. Słoweńskie rolnictwo i obszary wiejskie po akcesji do UE. Rozwój czeskich obszarów wiejskich. Kapitał ludzki na obszarach wiejskich w Polsce. Obszary wiejskie Serbii przed przystąpieniem do UE. Kapitał ludzki w gospodarstwach sadowniczych w Bułgarii.pl_PL
dc.language.isoenpl_PL
dc.publisherInstytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczypl_PL
dc.rightsDozwolony użytek
dc.subjectkonkurencyjnośćpl_PL
dc.subjectkapitał ludzkipl_PL
dc.subjectrozwój rolnictwapl_PL
dc.subjectWPRpl_PL
dc.subjectprzemysł piekarskipl_PL
dc.subjectprzemysł cukrowniczypl_PL
dc.subjectUkrainapl_PL
dc.subjectSłoweniapl_PL
dc.subjectSerbiapl_PL
dc.subjectWęgrypl_PL
dc.subjectCzechypl_PL
dc.subjectBułgariapl_PL
dc.subjectPolskapl_PL
dc.subjectUnia Europejskapl_PL
dc.subjectintegracjapl_PL
dc.subjectobszar wiejskipl_PL
dc.subjectprzemysł spożywczypl_PL
dc.subjectgospodarstwopl_PL
dc.titleAchievements and challenges in the food sector and rural areas during the 10 years after EU enlargementpl_PL
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bookpl_PL
dc.contributor.organizationInstytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczypl_PL
dc.description.epersonKamila Sobiecka


Pliki tej pozycji

Thumbnail

Pozycja umieszczona jest w następujących kolekcjach

Pokaż uproszczony rekord

Dozwolony użytek
Korzystanie z tego materiału jest możliwe zgodnie z właściwymi przepisami o dozwolonym użytku lub o innych wyjątkach przewidzianych w przepisach prawa, a korzystanie w szerszym zakresie wymaga uzyskania zgody uprawnionego.