Szukaj
Wyświetlanie pozycji 1-10 z 28
Wybrane aspekty konkurencyjności polskich producentów żywności
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej – Państwowy Instytut Badawczy, 2008)
Rozwój i konkurencyjność przedsiębiorstw przemysłu rolno-spożywczego w dobie
pełnego członkostwa Polski w strukturach rynku rolnego Unii Europejskiej muszą być
podparte celowo skonstruowaną metodyką programowania. Powinna ...
Przemysł spożywczy – makrootoczenie, inwestycje, ekspansja zagraniczna
(Fundacja Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie, 2015)
Przemysł spożywczy jest głównym – obok rolnictwa – członem gospodarki żywnościowej, inaczej zwanej sektorem rolno-spożywczym. Przemysł ten uznawany jest za ogniwo łańcucha żywnościowego, które integruje pozostałe ogniwa ...
Current status and prospects of development of the tax system and insurance scheme of the Polish agriculture
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2015)
The aim of study is to assess the current and postulated solutions of the tax system and
insurance scheme in the Polish agriculture by pointing to the consequences of the
adopted design for realisation of the basic ...
Mechanisms and impulses influencing development of agriculture and rural areas (1)
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2015)
The paper aims at introducing the following issues: a comprehensive identification of the national and the EU policies having direct impact on the development of agriculture and rural areas; estimation of fiscal multipliers; ...
Polish agricultural holdings towards climate change and agricultural policy - baseline analysis
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2015)
Households engaged in agricultural production and agricultural holdings of
natural persons with characterisitics of enterprises. Economic standing and investment activity of agricultural holdings particularly
vulnerable ...
From the research on socially-sustainable agriculture (34)
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2015)
PREMISES AND CONDITIONS OF THE SUSTAINABLE DEVELOPMENT
OF AGRICULTURE AND RURAL AREAS. PRODUCTIVITY AND PROFITABILITY IN THE CONTEXT
OF SUSTAINABLE AGRICULTURE. ECONOMIC FOOD AVAILABILITY AS ONE OF THE DIMENSIONS
OF ...
The Common Agricultural Policy of the European Union - the present and the future. EU Member States point of view
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2018)
Tasks of the CAP after 2020. An assessment of the regional impacts of post-2020 CAP budgetary cuts on production structures and agricultural incomes in the EU. Is there room for financial instruments in the Common Agricultural ...
Strategies for the agri-food sector and rural areas - dilemmas of development
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2017)
Backcasting as an approach to creating long-term development strategies for the agri-food sector. Strategic dilemmas of the rural and farming policy in Poland. Social cohesion, changes in rural society and the stability ...
The Common Agricultural Policy of the European Union - the present and the future. Non-EU Member States point of view
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2018)
Urban agriculture: a framework for agricultural policy – present and future. Land market and a village-keeping model of the agrarian system of Ukraine. Agrarian policy in the European Union and financial support to Serbia. ...
Subsidies versus economics, finances and income of farms (2)
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2016)
Changes to the economic and production situation of farms implementing the agri-environmental scheme in Poland. Economic condition of beneficiaries of compensatory aid in less-favoured areas (the so-called LFA). Impact of ...