Szukaj
Wyświetlanie pozycji 1-4 z 4
Wybrane aspekty konkurencyjności polskich producentów żywności
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej – Państwowy Instytut Badawczy, 2008)
Rozwój i konkurencyjność przedsiębiorstw przemysłu rolno-spożywczego w dobie
pełnego członkostwa Polski w strukturach rynku rolnego Unii Europejskiej muszą być
podparte celowo skonstruowaną metodyką programowania. Powinna ...
Klasyfikacja gospodarstw rolnych według korzystania z programów wsparcia w ramach WPR. Część I
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2008)
Główne instrumenty finansowania sektora rolnego przed akcesją Polski do UE: budżet, kredyty preferencyjne, SAPARD. Wybrane instrumenty wsparcia po akcesji: płatności bezpośrednie, PROW, SPO, wsparcie rynku owoców i warzyw.
Europejska integracja finansowa i monetarna a rolnictwo
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2008)
Istota integracji finansowej, kategorie, mechanizmy, pomiar: integracja finansowa w UE: kształtowanie się jednolitego rynku finansowego, FSAP, Jednolity Obszar Płatności w Euro, integracja banków, stabilność systemów ...
Klasyfikacja gospodarstw rolnych według korzystania z programów wsparcia w ramach WPR. Część II
(Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2008)
Główne instrumenty finansowania sektora rolnego przed akcesją Polski do UE: budżet, kredyty preferencyjne, SAPARD. Wybrane instrumenty wsparcia po akcesji: płatności bezpośrednie, PROW, SPO, wsparcie rynku owoców i warzyw.